Kurumsal
Basın Odası
Duyurular
Smart Steps Görme ve işitme engelliler için havalimanı rehberi aktif hale getirildi

5-9 Haziran 2017 tarihlerinde, Kaliforniya, San Jose şehrinde gerçekleşen ve Apple CEO’su Tim Cook tarafından açılan Apple WWDC17 konferansında tanıtılan bina içi harita ve yönlendirme sistemi dünyada ilk defa “ICF Smart Steps” uygulamasıyla engelli yolcuların hizmetine sunuldu.

Engelli yolcuların diğer yolcularla eşit şartlarda seyahat edebilmelerinin sağlanması için birçok çalışma yapan Antalya Havalimanı Terminalleri işletmecisi Fraport TAV Antalya Havalimanı, en son teknoloji ile tasarlanmış ICF Smart Steps Uygulamasını hayata geçirerek dünyada bir ilk olmayı başardı. ICF Smart Steps Uygulaması, bir havaalanının yolculara açık olan her noktasını görme engelliler için erişilebilir kılarak dünyada bir ilke imza attı. ICF Smart Steps Uygulaması ayrıca dünyada Apple’ın Maps Connect ürününü kullanarak çalışan ilk uygulama.

ICF Smart Steps Uygulamasının yaratıcısı ve proje yürütücüsü olan Boni Global, uygulamanın çalışma prensibini şu şekilde açıklıyor; Apple’ın iPhone akıllı telefonlarında yer alan basınç ölçer, pusula ve adım sayaçları gibi sensörler ve Antalya Havalimanında bulunan kablosuz ağ sinyalleri Apple Maps Connect ürünü sayesinde analiz edilerek, yüksek hassasiyette, anlık olarak konum belirleme yapılıyor.

ICF Smart Steps Uygulaması böylece, görme engelli yolcuların tek başlarına, yardıma ihtiyaç duymaksızın, Antalya Havalimanını keşfetmelerini ve gitmek istedikleri yere gitmelerini mümkün kılıyor. ICF Smart Steps Uygulaması ile yolcular havalimanı içinde yer alan ilgi noktaları hakkında sesli olarak bilgi alabilir, bulunduğu konumda etrafındaki yerler hakkındaki bilgileri telefonlarını doğrultarak dinleyebilir ve gitmek istediği yeri belirleyip seçtikten sonra yine sesli olarak yön tarifi alabilirler.

Bizi takip edin!
Fraport TAV Antalya Havalimanı
Mobil Uygulama
Havalimanı ve uçuşlarınız ile ilgili faydalı bilgiler her an yanınızda olsun.
TwitterFacebookGoogle+
© Fraport TAV Antalya Havalimanı, 2018. Tüm hakları saklıdır.Kullanım koşullarımızBilgi Toplumu hizmetleri